12 mai – Ziua Internaţională a Asistentului Medical

Ziua Internaţională a Asistentului Medical este sărbătorită astăzi în toată lumea, pentru a evidenţia rolul important al acestei categorii profesionale. 12 mai marchează ziua de naştere a asistentei medicale Florence Nightingale, considerată fondatoarea acestei profesii. Ea a înfiinţat prima şcoală de asistente medicale la Spitalul St. Thomas din Londra, în 1860.

Asistenții medicali reprezintă mai mult de jumătate din numărul lucrătorilor medicali la nivel mondial, acordând servicii vitale în cadrul sistemelor de sănătate. Din punct de vedere istoric, cele mai vechi timpuri, precum și în prezent, asistenții medicali sunt în prima linie în lupta cu epidemiile și pandemiile care amenință sănătatea oamenilor pe glob.

Cu acest prilej ne exprimăm, încă o dată, recunoștința și respectul nostru față de activitatea asistenților medicali pentru efortul depus în asigurarea asistenței medicale.

Fiți mândri de profesia voastră fiindcă nu există una mai generoasă și mai plină de satisfacții! Vă felicităm pentru profesionalism, curaj, dedicare și altruism!
Vă dorim sănătate și multe satisfacții în munca depusă!

La mulți ani, dragi colegi și colege, asistenți medicali!