19 Mai- Ziua Internațională a Medicului de Familie

La inițiativa Organizației mondiale a medicilor de familie (WONCA), la 19 mai se aniversează, în fiecare an, Ziua medicului de familie. Evenimentul este, așa cum subliniază dr. Garth Manning, directorul executiv al WONCA, o ocazie deosebită pentru a recunoaște rolul central al acestei specialități în asigurarea unei asistente medicale calitative, adaptată fiecarui pacient în parte.

Medicul de familie constituie piatra de temelie pe care se structurează controlul stării de sănătate a populației, este pilonul de bază pe care se clădește orice sistem de îngrijire medicală. Este singurul specialist în medicină care asigură o vedere de ansamblu asupra pacientului și a comunității din care face parte. Este prietenul lângă care te naști, mâina care te ajută să pășești cu curaj dincolo de această existență, specialistul care privește întregul și nu partea.

Cu această ocazie Asociația de Biosiguranță și Biosecuritate din Republica Moldova (ABBRM) dorește să transmită cele mai sincere urări de bine tuturor medicilor de familie din Republica Moldova. Vă mulţumim pentru tot angajamentul de care dați dovadă  în a fi un doctor de familie minunat! Vă mulţumim pentru toată munca importantă pe care o faceţi zi de zi, prin furnizarea de servicii medicale excelente tuturor oamenilor care au încredere în voi şi în sfaturile Dumneavoastră!

Respectăm munca medicilor de familie și le urăm La mulți ani!