ABBRM nominalizată cu destincții internaționale de nivel global în baza realizarilor în domeniul de biosiguranță

IFBA (INTERNATIONAL FEDERATION OF BIOSAFETY ASSOCIATIONS) a creat un program Eroii Biosecurității pentru a identifica și onora persoane extraordinare care aduc contribuții semnificative pentru a ajuta alții în domeniul biosiguranței și biosecurității. Eroii Biosecurității servesc drept modele  demonstrând tuturor că fiecare individ este important și poate contribui la lupta globală împotriva bolilor infecțioase.

Președintele ABBRM eroul Biosiguranței IFBA anului 2019

În 2016, ca parte a studiilor de masterat în Managementul sănătății publice doamna Olga Burduniuc, a evaluat sistemul de biosecuritatea și biosiguranță din cadrul laboratoarelor microbiologice din cadrul Agenției Naționale de Sănătate Publică. ‘

Au fost identificate punctele forte și slabe și înaintate soluții spre consolidarea sistemului. În 2017, de comun cu un grup de profesori și studenți și din cadrul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”( USMF ) a fondat Asociația de Biosiguranță și Biosecuritate din Republica Moldova, în cadrul căreia în prezent deține funcția de președinte.

A dezvoltat programe și curricule de instruire privind principiile de biosiguranță și biosecuritate pentru rezidenți și studenți USMF . De asemenea, a participat la misiune Evaluarea externă comună OMS (Joint External Evaluation) privind capacitățile de bază ale țării în domeniu de Biosiguranță și Biosecuritate în conformitate cu reglementările internaționale.

În scopul promovării și susținerii cercetările valoroase in domeniu în 2019 de comun cu un grup de profesori ai comunității academice din cadrul USMF și a Institutului de Microbiologie şi Biotehnologie a fondat revista științifică „One Health and Risk Management” .