Membrii ABBRM au fost în vizită la școala primară “Ion Creangă” cu scopul promovării măsurilor de protecție împotriva COVID-19

“Şcoala nu poate avea decât două scopuri. Primul e să dăm copilului cunoştinţele generale de care, bineînţeles, va avea nevoie să se servească: aceasta este instrucţia. Cealaltă e să pregătim copilul de azi pentru omul de mâine, şi aceasta este educaţia. “Gaston Berger.

În data de 10 septembrie 2020 membrii Asociației de Biosiguranță și Biosecuritate din Republica Moldova au fost în vizită la elevii clasei a treia de la școala primară “Ion Creangă”, raionul Ialoveni unde au susținut o serie de prezentări și discuții interactive referitor la pandemia de Coronavirus: generalități privind infecția cu virusul COVID-19 și măsuri de protecție.

Copiii au fost familiarizați despre ce este noul Coronavirus, de unde apare, cum se transmite, ce simptome prezintă bolnavul și desigur a fost pus accentul pe măsurile de profilaxie.

Informația a fost prezentată pe înțelesul copiilor utilizând tehnici interactive, imagini colorate sugestive, ghiduri și pliante.

La final, din partea Asociației de Biosiguranță și Biosecuritate din Republica Moldova, copiilor le-au fost oferite șervețele, baloane, dezinfectant, pliante ilustrate cu eroi îndrăgiți din desene animate, ce demonstrează explicit măsurile de protecție împotriva COVID-19.

Atât elevii cât și profesorii au rămas foarte mulțumiți de prestația membrilor ABBRM.