Membrii ABBRM în vizită la gimnaziul nr.53 din municipiul Chișinău cu scopul promovării măsurilor de protecție împotriva COVID-19

Întâi septembrie marchează tradiţional un început de drum în lumea cunoştinţelor, al pornirilor îndrăzneţe spre noi înălţimi.

Cu această ocazie, în data de 1 septembrie 2020 membrii Asociației de Biosiguranță și Biosecuritate din Republica Moldova  au susținut o serie de prezentări și discuții interactive cu elevii clasei întâi de la gimnaziul nr.53 din municipiul Chișinău cu referire la pandemia de Coronavirus: generalități privind infecția cu virusul COVID-19, măsuri de protecție împotriva COVID-19.

Copii au fost familiarizați ce este noul Coronavirus, de unde apare, cum se transmite, ce simptome prezintă bolnavul cu infecția  cu COVID-19 și desigur a fost pus accentul pe măsurile de profilaxie.

Prezentările au fost susținute într-un mod simplificat pe înțelesul copiilor utilizând metode și tehnici interactive, imagini colorate sugestive, ghiduri și pliante, video.

La final copii au fost evaluați prietenos și oferite pliante colorate ilustrate cu eroii din filmele cu desene animate îndrăgite ce demonstrează foarte clar măsurile de protecție împotriva COVID-19.