Bine ați venit pe site-ul Asociației de Biosiguranță și Biosecuritate din Republica Moldova (ABBRM).

               Dragi colegi și prieteni,

               Mulțumim tuturor celor care v-ați alăturat la ABBRM. Este o deosebită plăcere să transmitem calde salutări noilor membri ai ABBRM.

               Devenind membri ai asociației noastre, veți avea posibilitatea să vă îmbogățiți bagajul de cunoștințe, nivelul de cultură în domeniul biosiguranței, să atingeți scopurile și aspirațiile, avansând spre cunoașterea domeniilor specializate în biosiguranță, biosecuritate și managementul riscului biologic.

               În cadrul Asociației au fost constituite următoarele grupuri de lucru: dezvoltare profesională; editarea și promovarea revistei științifice a asociației; suport în TI  și administrarea paginii web; organizarea evenimentelor (conferințe, activități de promovare etc.); management financiar şi contabilitate. Grupurile sunt conduse de personalităţi notorii din domeniu.

               Dacă sunteți interesați de domeniul de activitate al unuia dintre aceste grupuri, aveți idei și ați vrea să le împărtășiți, doriți să fiți implicați și să faceți parte din una din echipe, vă rugăm să ne înștiințați, contactând șefii acestor grupuri.

               Vă puteți implica ca membri activi în componența grupurilor de lucru în scopul dezvoltării materialelor educaționale privind cele mai bune practici aplicate în domeniul biosiguranței și biosecurității sau puteți deveni membri pasivi ai ABBRM, cu acces liber la pagina web pentru toată informația postată.

               Până în prezent, a fost dezvoltat un parteneriat de succes cu organizațiile naționale în domeniu și cele academice (Institutul de Microbiologie şi Biotehnologie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ,,Nicolae Testemițanu” ). ABBRM este afiliată la asociații internaționale de prestigiu cu experiență vastă în domeniul biosiguranței, biosecurității,  managementul riscului biologic și al problemelor dublei utilizări.

               Suntem mândri de faptul că ABBRM este afiliată la:

  • Federația Internațională a Asociațiilor de Biosiguranță (IFBA)

  • Asociația de Biosiguranță din Europa (EBSA).

              Rămânem deschiși spre colaborare cu membrii altor asociații internaționale în scopul elaborării comune a materialelor educaționale privind principiile de biosiguranță și biosecuriate, ceea ce va fi, în final, un beneficiu pentru noi toți.

              Suntem bucuroși de fiecare membru: student, profesionist din diverse domenii, inclusiv biologi, microbiologi, asistenți medicali, tineri cercetători etc.  Pe cei implicați în activități de manipulare a agenților biologici sau au atribuții la domeniile de biosiguranță și biosecuritate, vă încurajez să vă alăturați la ABBRM.

               Dacă vă întrebați cum vă putem ajuta în creșterea profesională sau cum puteți contribui la suplimentarea materialelor informative plasate pe pagina web, contactaţi-ne pe adresa de e-mail: abbrm2017@gmail.com

               Așteptăm cu mult drag să deveniți membru al echipei noastre!

               Cu urări de bine pentru o colaborare productivă și de succes,

               Olga Burduniuc

               Președintelui ABBRM